browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gepocheerd ei maken

Zelf een gepocheerd ei maken

Een gepocheerd ei maken is een leuke manier van koken. Het ei pocheren is heel wat anders dan een ei op de standaard manier koken en oogt ook veel fraaier. Over het algemeen worden gepocheerde eieren gebruikt om andere gerechten te decoreren. Naast het decoreren kan een gepocheerd ei ook gebruikt worden om samen met het ontbijt te reserveren. Wil je graag je gasten imponeren, dan is een gepocheerd ei maken de ultieme uitdaging.Aan de slag

Vaak wordt een gepocheerd ei gebruikt als decoratie van een groentesoep, in veel restaurants kom je gepocheerde eieren tegen op de menu kaart als bijgerecht. Dat dit gerecht in veel restaurants word geserveerd, wil natuurlijk niet zeggen dat je het zelf niet kan maken. Iedereen kan een gepocheerd ei maken, zo lang je maar weet hoe het moet. Er zijn twee verschillende soorten manieren, die allebei bruikbaar zijn om te gebruiken. Een ei pocheren kan met metalen ringen, deze methode wordt vaak gebruikt bij de lunch in restaurants. Een andere manier om een gepocheerd ei te maken is met plastic folie. Wanneer je gebruikt maakt van de methode met plastic folie heb je wel kans dat het ei wat minder netjes is dan bij de methode met metalen ringen. Maar niet iedereen heeft speciale metalen ringen in huis om een gepocheerd ei mee te maken. De smaak is met alle twee de methodes hetzelfde.Het is belangrijk dat je met pocheren het water nooit helemaal aan de kook brengt. De perfecte temperatuur is in ons geval 90 graden, een thermometer gebruiken is zeer aan te raden. De kooktijd is rond de 3 tot 4 minuten. Wat u allemaal nodig heeft om zelf een gepocheerd ei te maken zijn natuurlijk eieren maar ook olijfolie, zout en peper. Een aanrader is om direct na het koken de gepocheerde eieren te serveren, doe dit altijd met zout en peper.