Ei recepten
De verschillende soorten ei recepten laten zien dat je met een ei iets heel leuks kan maken. Graag wil ik je twee heerlijke ei recepten laten zien, die binnen een kwartier op tafel kunnen staan. Deze twee gerechten zijn simpel en snel te bereiden, maar dit betekend niet dat ze daarom minder smaken. Deze ei recepten zorgen voor een goedgevulde maag en een smaakvolle eet ervaring.
Gepocheerd ei met toast voor 4 personen
U heeft nodig:
- 4 eieren
- toastbrood
- ham
- witte wijn
- azijn
- 2 eidooiers
- peper en zout
.
Breng eerst ongeveer een halve liter water aan de kook, vergeet niet een beetje azijn toe te voegen. Wanneer het water eenmaal kookt kan je het vuur wat lager zetten. Rooster ondertussen 4 plakjes toost en leg daarop de plakjes ham. Tijdens het roosteren kunt u alvast de eidooiers kloppen met twee eetlepels water. Doe vervolgens de twee eidooiers in een kopje en doe daar wat plastic folie omheen. Doe vervolgens de twee eidooiers in de plastic folie en maak deze goed dicht met een knoop. Let de folie in het bijna kokende water en laat het ongeveer 4 minuten koken. Haal na die 4 minuten de gepocheerde eieren eruit en leg ze op het broodje. Wat peper en zout er over heen en klaar is Kees.
Één van mijn favoriete ei recepten is roerei met champignons voor 2 personen
U heeft nodig:
- 3 eieren
- champignons
- 1 el room en
- 1 el boter
Snij van te voren alvast de sneetjes brood diagonaal en leg ze netjes op de borden. Klop nu de eieren los met peper en zout. Maak de champignons schoon onder de kraan en snij ze in fijne plakjes. Vervolgens bak je zo gaar op hoog vuur. Nadat de champignons gaat zijn kan je de opgeklopte eieren erbij doen, begin vervolgens met roeren tot de eieren lekker smeuïg en gestold zijn. Doe eventueel nog wat kruiden erbij en serveer het roerei op de broodjes.